Biznes

Świadectwo pracy nie stanowi oświadczenia woli o rozwiązaniu stosunku pracy

Data publikacji: 2016-08-02
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Świadectwo pracy nie stanowi oświadczenia woli o rozwiązaniu stosunku pracy
Kategoria: BIZNES,

Zgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego – Izba Pracy, Ubezpieczeń Społecznych i Spraw Publicznych z dnia 14 maja 2012 r., sygn. akt II PK 238/11, otrzymanie przez pracownika świadectwa pracy, nie jest jednoznaczne z oświadczeniem woli pracodawcy w tym zakresie.

Świadectwo pracy nie stanowi oświadczenia woli o rozwiązaniu stosunku pracy BIZNES, - Zgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego - Izba Pracy, Ubezpieczeń Społecznych i Spraw Publicznych z dnia 14 maja 2012 r., sygn. akt II PK 238/11, otrzymanie przez pracownika świadectwa pracy, nie jest jednoznaczne z oświadczeniem woli pracodawcy w tym zakresie.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #BIZNES #

A to już wiesz?  Pozytywny audit Systemu Zarządzania Jakością dla 123tlumacz.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy